Так, по-перше, це інфа про Школу-2013 - ще зарано публікувати нову на 2014-й, навіть для англійців. Але все буде аналогічно, лише дати трохи посунуться - Школа завжди починається в неділю у середині липня і завершується в неділю у середині серпня.
Ціни - не певна, тому що до минулого року вони трималися на рівні 475 фунтів за першу позицію, а зараз вже 584. Але не думаю, що вони тепер щороку підніматимуть ціну.
"Youth" такий дешевий, я думаю, тому, що RSCDS ну ДУУУЖЕ хоче залучити молодь до кантрі-танців, тож, певно, так вони її заохочують. А от з дітьми вони завжди були стримані. Та й не для дітей ці танці
Класно, що ти потрапляєш у цю категорію!
Далі. "Non-member" - це НЕ-член RSCDS. Членство платне і оплачується на рік або два - з 1 липня н-го року до 30 червня наступного року (або через два, відповіно). Коштує для нас 19-22 фунти на рік, залежно від віку. Заявки є у мене, можна подати і заднім числом, тобто на 2013-2014 рік, щоб отримати знижку на Школу (вона перекриває вартість членства + дає можливість отримувати розсилку від RSCDS із їхнім журналом і новинами, не кажучи вже про сам статус члена RSCDS ) АЛЕ - зараз платити треба буде вже через paypal, що не дуже зручно і доволі затратно.
Членство є обов'язковим для тих, хто хоче отримати стипендію та/або поїхати на курс для викладачів. Для решти - за бажанням.
Цього року в членах від Лугнасаду тільки я і Наташа, наскільки мені відомо.
Холи.
University Hall та New Hall - це корпуси універитету Сент-Ендрюса. На цій карті перший підписаний, другий - позначений стрілкою: https://maps.google.com.ua/maps?q=Unive … m&z=16
University Hall трохи ближче до центру міста, але там все доволі близько - містечко малесеньке.
Я минулого року жила і вчилася в McIntosh Hall, Маша Осінь у 2009-му жила в University Hall, Іра теж там зупинялася. Я бувала там усередині - мило і приємно. Про New Hall чула тільки те, що він трохи далі від інших, і що там кімнати менші, ніж у McIntosh Hall.
Трохи картинок New Hall та University Hall.
Віза.
Збір минулого року коштував 76 фунтів - близько 1000 грн. У разі відмови він не повертається. Перевірено двічі.
Крім того, страховка - ще гривень 100, а може й більше, і ще гривень 100 на банківські виписки (довідки), може бути менше, якщо тільки українською, без перекладу. Його можна робити й самому, завіряти не потрібно.
Квитки Київ-Единбург зараз на липень 2014 - близько 3000 грн. туди-назад. Там - на автобусі або потязі до Сент-Ендрюса - ще фунтів 30.
Отредактировано Anastasiya (20-09-2013 11:30:19)